Veiligheid

 
share
 
 

Jouw veiligheid is onze zorg

Rijden op een motor is de meest opwindende manier om van de weg te genieten. Ducati spant zich daarom in om de motorrijder de beste veiligheid te bieden.
We zetten onze inspanning in op meerdere fronten aangezien voor de veiligheid op twee wielen diverse aspecten tegelijkertijd in beschouwing genomen moeten worden. Uitsluitend door de activiteiten op de juiste wijze te organiseren is het mogelijk om concrete doelstellingen te behalen.

We zijn verschillende verplichtingen aangegaan. Ten eerste een politieke verplichting: via de nationale en internationale organisaties waar we deel van uitmaken (ANCMA en ACEM), zorgen we ervoor dat de bestuurders de rol van tweewielers in de hedendaagse en toekomstige mobiliteit begrijpen. We helpen ze tevens de juiste duurzame beslissingen voor bedrijven en motorrijders te nemen.

Ten tweede een populair-wetenschappenlijke verplichting waarmee we - ook met behulp van dit document - proberen uit te leggen dat er weinig nodig is om deugdzaam gedrag aan te wennen; hetgeen leidt tot een aanzienlijke afname van de ongevallen.
Ter ondersteuning hiervan organiseert Ducati al 10 jaar lang DRE cursussen voor veilig en sportief rijden. Tijdens deze cursussen wordt aangeleerd hoe de motor in het geval van extreme situaties het beste onder controle gehouden kan worden.

En ten derde een technologische verplichting zowel wat de actieve als de passieve veiligheid betreft. De technologische verplichting betreft het ontwerpen van motoren die steeds beter gehanteerd en gecontroleerd kunnen worden en steeds betrouwbaarder zijn, zodat de veiligheid verbeterd wordt. Het rijplezier mag hier natuurlijk niet aan lijden. Deze standaards worden verder verbeterd door op de motoren moderne systemen, zoals ABS en tractiecontrole, toe te passen.
Maar natuurlijk speelt ook technische kleding een belangrijke rol mede dankzij het gebruik van steeds verder ontwikkelde beschermingen en materialen die tegen stoten en schuren bestendig zijn.

Ten gunste van dit belangrijke onderwerp heeft Ducati in de loop der jaren concrete initiatieven genomen, zoals de campagne van 2009 waarbij aan elke aankoper van een nieuwe Ducati een rugbescherming geschonken werd. In totaal zijn tijdens deze campagne in heel Europa tienduizenden rugbeschermingen gedistribueerd.

Lees dit deel van de website aandachtig door, informeer je over de veiligheid op de weg en wordt - ieder op zijn wijze - ambassadeur voor de veiligheid op tweewielers.