Ducati Riding Experience

 
share
 
 

Veiligheid begint met het rijgedrag en de capaciteit om de motor in het geval van gevaarlijke situaties te controleren

Ducati organiseert al tien jaar lang de Ducati Riding Experience. Dit zijn cursussen voor elk niveau. Tijdens de cursus wordt aangeleerd hoe je in het geval van extreme omstandigheden de motor onder controle houdt en hoe je de mogelijk gevaarlijke situaties die zich elke dag voordoen, kunt vermijden.

In dit geval worden normale situaties op de weg en op het circuit in beschouwing genomen. Men concentreert de aandacht op de wijze waarop je met dergelijke situaties omgaat en onder toezicht van ervaren Ducati instructeurs worden de specifieke rijtechnieken behandeld.

Met betrekking tot de veiligheid benadrukken we de belangrijke overeenkomst die Ducati met de Federazione Motociclistica Italiana (FMI) gesloten heeft. Deze overeenkomst heeft het doel om de deelnemers aan de cursussen een steeds rijker didactisch programma te bieden en excellente rijtechnieken aan te leren.

De cursussen op het circuit en de Masters in het besturen van de motor zijn de beste manier om in algehele veiligheid jouw limieten en het ongelooflijke vermogen van onze Superbikes te ontdekken.