Actieve veiligheid (ABS en DTC)

 
share

Het belang van actieve veiligheid

Het verhogen van de actieve veiligheidsstandaard van de motoren heeft bij Ducati de absolute prioriteit.
Voor dit doel is het ontwerpen van lichte, hanteerbare en goed remmende motoren fundamenteel.

Dit beginsel gaat gepaard met de toepassing van systemen die de technologie ter beschikking gesteld heeft en waardoor het niveau van de actieve veiligheid verder kan toenemen.
Geavanceerde remsystemen, en met name de ABS die de blokkering van de wielen in het geval van noodsituaties opheft, worden baanbrekend door Ducati op de motoren toegepast. Tegenwoordig zijn alle modellen van de Monster en Multistrada families met dit systeem uitgerust.

De tractiecontrole geeft zonder twijfel een verdere impuls aan de veiligheid tijdens het rijden. In dit geval wordt de ervaring van Ducati Corse op het circuit ter beschikking gesteld van alle motorrijders om niet alleen de prestaties maar ook de veiligheid en de hanteerbaarheid van de motorfiets tijdens het dagelijks gebruikt te verbeteren.
De Ducati Traction Control (DTC) is tegenwoordige aanwezig op alle Multistrada's - aangezien het systeem in de riding geïntegreerd is - de Diavel en op een aantal modellen van de MonsterSuperbike en de Streetfighter families.