DRE 2016: de Ducati Riding Academy is weer terug

 
share

Een echte leerschool voor elk niveau, rij op de mooiste en exclusiefste Ducati's van het moment. Na 13 succesvolle edities, keert de Ducati Riding Experience terug in 2016.

  • Inschrijven voor cursussen circuit rijden kan vanaf 15 februari op dre.ducati.com
  • De mooiste Ducati motorfietsen en exclusieve Italiaanse tracks voor de Ducati Riding Experience 2016
  • Nieuwe 'Champs Academy " op de Ducati Panigale R
  • Ook nieuw, de DRE Enduro: cursus off-road met de Multistrada 1200 Enduro
Ducati verrijkt in 2016 het aanbod met een nieuwe optie, namelijk de DRE Enduro cursus, een echte off-road cursus met de nieuwe Multistrada 1200 Enduro. Deze cursus is ontwikkeld voor motorrijders die hun techniek willen perfectioneren, zodat zij zich over elk type terrein kunnen manoeuvreren. De Technisch Directeur van deze DRE cursus is "dakarian" Beppe Gualini, die een enorme ervaring heeft met off-road. Bovendien biedt het Castello Nipozzano, het beroemde en historische landgoed van Marquis Frescobaldi, een spectaculaire locatie voor de DRE Enduro. Cursusdata, informatie en reserveringsmethoden zijn beschikbaar vanaf maart op www.ducati.com.

Van Intro tot Precision, De DRE 2016 biedt gestructureerde cursussen op het circuit voor iedere mate van gevorderdheid. Degenen die hun rijvaardigheid wil perfectioneren, kunnen dit in absolute veiligheid doen op vier verschillende niveaus: Track Evo, Track Warm Up, Track Master en de Champs Academy zijn de cursussen voor het circuit. Onder begeleiding van professionele rijders en op de beste Ducati's die momenteel beschikbaar zijn, staat de DRE garant voor een sensationele ervaring.

Twee uiterst prestigieuze circuits in Italië zijn geselecteerd: het Misano World Circuit Marco Simoncelli en het Mugello Circuit. Circuits die toneel zijn geweest van spectaculaire MotoGP en SBK races, waar fans van alle hoeken van de wereld komen om hun steun en passie te betuigen aan hun helden. Dromen worden werkelijkheid met de Ducati Riding Experience, op iconische circuits kunnen de deelnemers hun rijstijl en techniek verbeteren.
Voor de editie van 2016, heeft Ducati de formule verder verbeterd door het verhogen van het aantal circuit sessies voor de Track Master en Champs-Academy. Bovendien zal wereldkampioen Carlos Checa deze spannende ervaring nog leerzamer te maken, door de Academy leerlingen te coachen. Daarnaast zullen de deelnemers aan de Master en Academy cursussen ook in staat zijn te profiteren van een data-acquisitie service. Dankzij de DDA (Ducati Data Analyzer) die is gemonteerd op alle motorfietsen en ondersteuning van een gespecialiseerde technicus, kunnen er ultieme prestaties neergezet worden in een gezellige en competitieve sfeer.

Ten slotte, staan de nieuwste en beste Ducati's klaar voor de cursisten. Waaronder de Panigale R, de superieure supersport die met zijn 205 pk furore maakt bij de Champs Academy. In evenwicht met prestaties, stijl en technologie is de 1299 Panigale S de ster van de Track Master cursus. Verder is de 959 Panigale een uitstekende motorfiets beschikbaar voor de cursisten van de Track Warm Up and Track Evo. 

Voor degenen die graag hun rijtechniek willen perfectioneren, zowel in termen van dagelijks gebruik als voor de korte en lange afstandsritten. Het DRE bikepark voor Precision cursussen bevat de Hypermotard en Hyperstrada, evenals de Monster 1200 en 1200 R. Nieuw in de komende editie is de Intro cursus met de Monster 821, ideaal voor degenen wereld van Ducati en motorfietsen willen verkennen. 

Verder is er de mogelijkheid technische kleding te huren, geschikt voor de specifieke cursussen. Ook beschikbaar voor verhuur, is de D|air® Racing Ducati Corse leren pak met het geavanceerde D|air® systeem, die optimale bescherming biedt en uw veiligheid waarborgd op het circuit. 

De DRE heeft altijd al profijt gehad en veel te danken, aan het team van instructeurs bestaande uit deskundige rijders die Wereld, Europese en Nationale titels hebben veroverd. Reeds bevestigd zijn: Carlos Checa (Superbike wereldkampioen in 2011 met de Ducati 1198), Dario Marchetti (Technisch Directeur en hoofdinstructeur, een zeer ervaren rijder), Michele Pirro (officiële Ducati Corse testrijder voor MotoGP sinds 2013 en Italiaans kampioen Superbike in 2015) en de Argentijn Leandro Tati Mercado (2014 Superstock wereldkampioen). Deze prestigieuze lijst wordt aangevuld door gekwalificeerde instructeurs zoals Alessandro Valia (officiële Ducati testrijder voor de productie van fietsen sinds 2007), Michele Pirro (officiële Ducati Corse testrijder voor MotoGP sinds 2013, neemt deel aan verschillende MotoGP races als wildcard), Matteo Baiocco (officiële Ducati Corse testrijder voor de Panigale Superbike), Manuel Poggiali (125 wereldkampioen in 2001 en 250 wereldkampioen in 2003), Paolo Casoli (Supersport wereldkampioen in 1997) en Andrew Pitt (Superbike wereldkampioen in 2001 en 2003) . Deze namen en andere getalenteerde instructeurs, gaan ervoor zorgen dat de DRE 2016 cursussen spannend en leerzaam zijn.

DRE 2016 Kalender

04, 05, 6 mei - Mugello Circuit
06, 07, 8 juni - Misano World Circuit Marco Simoncelli
05, 06 07 september - Mugello Circuit

Om u in te schrijven en meer informatie over de cursussen en kalender te ontvangen kunt u de speciale DRE website bezoeken: dre.ducati.com
Om meer te leren over de DRE gemeenschap: Facebook DRE

Meer informatie over de DRE Enduro en de reserveringsmethoden zullen binnenkort beschikbaar zijn.