share

Loris Capirossi

 
 

Toen Ducati terugkeerde in de MotoGP met de Desmodeci in 2003, nam Loris Capirossi, veteraan in het Wereldkampioenschap, Troy Bayliss onder zijn hoede.
Winnaar van het 125 kampioenschap in 1990 en 1991, en winnaar van de 250 klasse in 1998, ging Loris deze uitdaging aan met veel enthousiasme en liet het ongelofelijke potentieel zien van een motor die niet altijd makkelijk te managen was.
Met zijn debuut in 2003 voor Suzuki, maakte Capirossi's Desmodeci een adembenemende start, waardoor hij aan het einde van de eerste ronde de derde plek op het podium pakte. Drie maanden later in juni 2003, behaalde de motorfiets een historische overwinning in Catalonië om zo het eerste jaar in de MotoGP af te ronden met een derde plek.
Ondanks dat het seizoen van 2004 minder gelukkig was, sloot Loris Capirossi 2005 af met twee gewonnen races op de Desmodeci met Bridgestone banden. Terwijl hij in het kampioenschap van 2006 lange tijd de leiding had, tot het moment van het ongeluk wat zijn winkansen in het seizoen om zeep hielpen.
In 2007 sloot Loris zijn hoofdstuk bij Ducati af door te winnen in Japan op dezelfde dag dat Stoner de titel pakte.
Na een periode bij Suzuki, eindigde Capirossi zijn twintigjarige carrière in de racewereld af in 2011, door wederom een rode motor uit Borgo Panigale te rijden, dit keer voor het Ducati Pramac team.