share

World Ducati Week

De World Ducati Week werd geboren in 1998, toen het bedrijf besloot om een onvergetelijke bijeenkomst te organiseren als een bedankje voor alle fans. Een bedankje dat erg gewaardeerd werd door de fans, aangezien er tijdens de eerste editie een parade langs Via Emilia naar Misano door de hele regio, wat een groot feest creëerde in het gebied dat bekend staat als "Motor Valley".
Sinds die dag, is de World Ducati Week onderdeel geworden van de geschiedenis van Ducati, met onvergetelijke momenten zoals het Simple Minds concert, geweldige parades op vrijdag avond langs de waterkant, de langverwachte Drag Race (met de Streetfighter in 2010 en de Diavel in 2012 en 2014), de Scrambler presentatie in 2014 en de beroemde "Rustida", de unieke BBQ op zaterdagavond waar in echte Ducati stijl door het management wordt gekookt voor de werknemers en fans.
Dankzij de deelname van Ducatisti en de DOC leden wordt elke WDW onvergetelijk. De opwinding van iedere vorige editie is nog steeds springlevend, een spectaculaire mix van het spoor, shows, ruiters, races, muziek maar vooral heel veel motorrijders en motoren van over de hele wereld.