share

Desmosedici RR

 
 

In 2001 haalde Ducati de voorpagina van vele kranten toen het haar nieuwe project aankondigde: de Desmodeci. Wat later zelfs tot het debuut in het MotoGP kampioenschap leidde.

De motor bewees meteen zijn uitzonderlijke kracht en het was meteen duidelijk dat hij alles in zich had om te winnen, dit met dank aan de briljante Filippo Preziosi. Deze kwaliteiten werden bekroond toen Capirossi de eerste race won in 2003 bij de Catalonia GP.

Tijdens de WDW in 2004, kondigde Frederico Minoli (CEO destijds) de productie van de straat legale versie van de Desmodeci aan: de Desmodeci RR. De productie begon in 2006 en bracht vele Ducati fans wereldwijd iets om zich op te verheugen.
Aangezien er een gelimiteerde productie was van 1.500 stuks is de Desmodeci RR tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste collectors items in de wereld van motorfietsen.

 

Abonneren op de nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te voeren, blijft u op de hoogte van de innovaties en aanbiedingen van Ducati. U kunt op elk gewenst moment uw registratie voltooien en uw profiel maken op Ducati.com voor toegang tot alle functies.
Ik bevestig dat ik de informatie over artikel 13, wetsbesluit 196/2003 en de bijgevoegde tekst met betrekking tot artikel 7 van de privacycode en

Ik ga akkoord met het gebruik van mijn e-mailadres voor de aangegeven doeleinden

Vul uw e-mailadres