share

900 MHe

 
 

Het nieuwe millennium introduceerde Ducati vele innovaties. Dankzij een nieuwe commerciële structuur, was het bedrijf in staat om de aanwezigheid en het merk zelf te versterken om zo te bouwen aan de toekomst. Door de productie van innovatieve motoren, de racewereld en het openen van nieuwe verkooppunten werd een nieuwe dimensie gecreëerd voor de Ducati community en fans.
Daarnaast waren dit de jaren waar het internet en de e-mail opkwamen. Ducati kon uiteraard niet achterblijven en lanceerde bij het aanbreken van de nieuwe eeuw haar nieuwe website www.ducati.com. Tegelijkertijd werd dit de eerste website in de motorindustrie die een motor online verkocht, de Ducati 900 MHe was de eerste motorfiets in de wereld die online werd verkocht.

De 900 MHE, reeds als een concept bike gepresenteerd in 1998 op de Milanese show, werd ontworpen door Pierre Terblanche, "vader" van de Supermono. Hij kreeg aandacht voor een aantal details van zijn design, maar ook voor het feit dat het ontwerp is geïnspireerd door de 900 NCR, die gebruikt werd door Hailwood in de 1978 TT.
De online verkoop bleek uiterst succesvol en de eerste 1.000 eenheden van de MHe waren binnen 30 minuten besteld door fans. Daarna werd een productielimiet gezet op 2.000 stuks, wat de MHe een exclusief exemplaar maakt.