Informatie

 
share
 
Over de 3D CUP
Welkom op de officiële website van de 3D CUP.

Op deze website kun je alle informatie vinden over de Dutch Ducati Dealer Cup. 

De Dutch Ducati Dealer Cup, ook wel 3D CUP genoemd is een exclusieve cup speciaal voor de Ducati liefhebber. De 3D CUP bied amateur circuit rijders de mogelijkheid om onderling wedstrijden te rijden op mooie Europese circuits. Het raceseizoen bestaat uit 6 tot 7 weekenden waarin op de zaterdagen word getraind en op zondag 2 races worden gereden.

Er word in twee verschillende klassen gereden op circuits als Spa- Francorchamps, Oschersleben, Donington, Brno en Assen. Alle generaties van de Ducati Superbikes zijn vertegenwoordigd in de competitie, met verschillende rijders in de leeftijd van 20 tot 60 jaar, zowel man als vrouw.

Bij de Ducati 3D CUP is de sfeer op het paddock erg ontspannen en iedereen helpt elkaar, maar op de baan voel je een gezonde competitie en wordt er onderling een duidelijke strijd gestreden.

De 3D CUP wordt georganiseerd op door de SADS, Stichting Affetto Ducati Scuderia, op de website 3D-Cup.nl is meer informatie te vinden over de verschillende klassen en regelementen die gelden voor de 3D CUP. 

Om deel te kunnen nemen heb je alleen een Ducati en een race licentie nodig.


Licentieaanvraag

Voor deelname is een Nederlandse KNMV race licentie voldoende. Indien je reeds een Belgische licentie bezit kan je je licentie & race ervaring doorgeven aan de 3D CUP organisatie. Zij zullen deze dan met de KNMV individueel beoordelen, zodat je zonder verdere licentie eisen kan deelnemen aan de 3D CUP. Mocht je nog niet in bezit zijn van een race licentie, dan kan je deze halen bij de KNMV (voor Nederland) of bij de BMB (voor België). 

Voor vragen of je licentie geaccepteerd wordt voor de 3D CUP of hoe een race licentie aan te vragen: 3dcup@sads.nl